Haberler

Android Geliştirici Modu Rehberi

Yeni bir Android işletim sistemli telefon aldığınızda ya da Android işletim sisteminizi güncelleştirdiğinizde, geliştirici modu kapalı olarak gelmektedir. Çoğu kullanıcı için bu seçenek kullanılmıyor olsa da, bazı Android telefon kullanıcıları için bu geliştirici seçenekleri oldukça önemlidir. Yapmak istediğiniz, ya da telefonunuzla ilgili bazı değişiklikleri gerçekleştirmek istediğini takdirde, bu seçeneği aktif hale getirmeniz gerekmektedir.

Geliştirici seçenekleri ile neler yapılabilir sorusunun cevabı ise, normal kullanıcıların ihtiyaçlarının olmadığı fakat telefonlarını daha verili kullanmak isteyen kullanıcıların ihtiyacı olduğu, sistem üzerindeki bazı değişiklikleri yapabildikleri bölümdür. Telefonunuza root atmak, bilgisayarda geliştirmiş olduğunuz bir Android uygulamayı telefonunuzda test etmek, ayrıntılı hata raporları, telefon işlemci ayarları gibi pek çok özelliklerle ilgili gerekli ayarları ve değişiklikleri yapabilmeye olanak sağlıyor.

Geliştirici seçeneklerini açabilmek aslıda oldukça kolay bir iştir. Fakat çoğu insan bu ayarların yapılacağı seçeneğin nasıl aktif edileceğini bilmez. Bunun için öncelikle telefonunuzun ayarlar seçeneğine girerek sonrasında Telefon Hakkında kısmına girmeniz gerekiyor. Sonrasından Derleme numarası kısmına arka arkaya 5 kez bastığınız takdirde, telefonunuzdan artık geliştiricisiniz diye uyarı alacaksınız. Bu uyarıdan sonra telefonunuzun geliştirici seçenekleri ile ilgili ayarları değiştirebilir ve gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.

Geliştirici Modu Ayarları Nelerdir ve Ne İşe Yarar?

Bu seçenekleri kesinlikle bilmeyen kişiler ya da emin olmuyorsanız sizlerde değiştirmemeli ve ayarlar ile oynamamalısınız.

1 – Hata Raporu Al: Bu seçenek ile telefonunuzun günlük hata raporlarını kontrol edebilirsiniz.

2 – Masaüstü Yedekleme Şifresi: Masaüstü simgelerini yedeklemek ve yüklemek için bir şifre oluşturabilirsiniz.

3 – Uyanık Kal: Telefonunuz şarj olma anında, uyanık kalmasını sağlarsınız.

4 – Çalışma Zamanını Seçin: Cep telefonunuzun çalışma zamanını belirlersiniz.

5 – Bluetooth HCI Araştırmayı Etkinleştir: Bluetooth geliştirici seçeneklerini ve paketlerini analiz etmenize yardımcı olur.

6 – İşlem İstatistikleri:  Cep telefonunuzda aktif olarak çalışan uygulamalar ve işlemler hakkında, detaylı bir istatistiki veri alabilirsiniz.

Yukarıda saydığımız 6 madde de çok fazla kullanılmayan ve telefonlarınız için pek bir özellik getirmeyen seçeneklerdir.

Hata Ayıklama Bölümü

  • Güç Menüsü Hata Raporları: Telefonunuzu açmak ve kapatmak için kullandığınız güç tuşuna bastığınız takdirde çıkan ekrana hata raporu butonu oluşturur.
  • USB Hata Ayıklaması: Bu seçenek USB Debug Modu seçeneğidir.
  • Sahte Konumlara İzin Ver: Bu bölümü aktif ettiğinizde, telefonunuzdan ya da SD kartınızdan telefonunuza apk dosyası yüklemenize izin verir.

Uygulamalar Bölümü

  • Arkaplan İşlem Sınırı: telefonunuzun arkaplanında kaç tane işlem çalışacağını belirler.
  • Tüm ANR’leri Göster: Bu seçenek aktif olduğunda, herhangi bir uygulama yanıt vermediğinde ekranda uyarı gösterir.

İzleme Bölümü

Bu bölümde yer alan seçeneklerde, telefonunuzun CPU, OpenGL ve GPU verilerini izleyebilir ya da profil oluşturabilirsiniz.

Donanım Hızlandırma Oluşturma Bölümü

Bu bölüm için ise, GPU hızınızı arttırmak için, gerekli uygulamaları 2D çalıştırabilir, çizim hata raporlarını görüntüleyebilir, telefonunuzun oyun ve uygulamalarında görüntü işleme seçeneklerini düzenleyebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan En iyi Android Root’lama Yöntemi: Magisk başlıklı makalemizde En iyi Android Root’lama Yöntemi: Magisk ve Magisk İle Nasıl Root Yapılır? hakkında bilgiler verilmektedir.

Benzer Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu