Kategoriler: Haberler

Adil Kullanım Kotası’na Karşı Başlatılan Kampanyaya Destek Büyüyor

Kampanyalarda sınırsız internet adı altında satılan paketlerin çoğu aslında belli bir limitten sonra hız düşüklüğüne uğruyor. Buna AKK yani “Adil Kullanım Kotası” deniyor. Bu AKK limitini geçtiğiniz zaman hızınız ne olursa olsun düşürülmekte. Düşürülen hızdan sonra da internet kaplumbağa hızında devam etmekte. Ayrıca AKK limiti olmayan paketler de dudak uçuklatacak fiyatlarda satılmakta. Diğer ülkelerde olmayan bu uygulama maalesef bizim ülkemizde uygulanıyor. (Adamlar çatır çatır internet kullanıyor, bizde 50 gb’tan sonra internet felç oluyor!)

Yeni çıkan oyunların boyutlarına baktığımız zaman 30-40 GB gibi kotayı bitirecek boyutlara sahip. 2K ve 4K konuları Avrupa ülkelerinde konuşulurken bizler bir iki film izlesek kotayı aşıyoruz. İnterneti sınırsız kullanma hakkımız varken bu duruma sessiz kalıyor olmamız hiç iyi değil.

Bu duruma tepki olarak Change.org üzerinden Emre Güllüce adlı arkadaşımız tarafından bir imza kampanyası başlatıldı. Bu sorunun herkeste olması sebebiyle imza kampanyası ciddi destek toplamış. 35.000 imza hedefine 3 haftada ulaşan kampanyaya birçok yerden destekler gelmeye devam ediyor. Şu an da 173.000 kişiye ulaşan imza kampanyasının hedefi 200.000 kişi.

 

Biz AndroidMakale ekibi olarak kampanyaya tam destek verdiğimizi belirtmiş olalım.Çünkü bu tarz kısıtlamalar internet keyfimizi yok eden bir durum. Sizde kampanyaya destek olmak istiyorsanız buradaki bağlantıya tıklayıp kampanyanın hedefine ulaşmasına katkıda bulunabilirsiniz. Dileriz kampanya amacına ulaşır.

Bir önceki yazımız olan Android Cihazı Komut Ekranında Recovery Moduna Alma (Resimli) başlıklı makalemizde adb modunda recovery girme, android bilgisayardan factory reset atma ve android cihazı komut ekranında recovery koyma hakkında bilgiler verilmektedir.

Paylaş

Son Makaleler

Android Telefonu Rootlamadan PC’ye Yansıtma

Akıllı telefonlarınız, geleneksel olarak bir bilgisayarda yapılan tüm görevleri gerçekleştirmenize olanak tanıyan günlük dijital arkadaşlarınızdır.…

Şub 22, 2024

Samsung Galaxy S24 serisi eSIM ve çift SIM’i destekliyor mu?

Samsung Galaxy S24 serisi bir telefon almayı düşünüyorsanız bu cihazların SIM teknolojisini nasıl uygulayacağını merak…

Oca 23, 2024

RCS vs SMS: Fark nedir?

Mesajlaşma, her modern akıllı telefonun mükemmel bir işlevidir; çünkü mesajlaşmanın faydaları, birisini telefonundan aramaya kıyasla…

Kas 18, 2023

Honor USB Driver Sürücü İndir

Windows 11, Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7 için Honor USB Drivers İndirme…

May 6, 2023

Gspace APK İndir

Huawei veya diğer markalar için Google servislerini yüklemek isterseniz bu uygulama tam size göre. Gspace…

Oca 20, 2023

2023’ün PC ve Mac İçin En İyi Android Emülatörleri

Android emülatörleri şaşırtıcı derecede popülerdir. PC'nizde mobil oyun oynamanın birçok avantajı vardır. Kontroller için mouse…

Oca 17, 2023