Xiaomi Mi A2 ve Mi A2 SE Root Yapma TWRP Recovery Yükleme

Root erişim kazanmak bazı ciddi özelleştirmeler için kapıyı açar. Aygıtı rootladığınızda, sistemin süper kullanıcısı olduğunuz için tümüyle kendi cihazınıza sahip olursunuz bu yüzden root yapmak önemli bir işlemdir. Bir cihazı root yapmanın arkasındaki nedenlerden bazıları, ROM’ları değiştirdiğinizde hayatı kolaylaştıran uygulamalar ve oyunların veri yedeklemelerini düzgün bir şekilde almasıdır, ancak veri yedeklerinden çok daha fazlası vardır. Sistem ayarlarını bile kendi yararınıza yapabilirsiniz.

Xiaomi, Mi A1’in geçen yılki muhteşem başarısından sonra MI A2 modelini tanıttı. Bu modelle ilgili fazla bir şey söylemeye gerek yok, şirketin MIUI işletim sistemi üzerinde basit ve saf bir stock işletim sistemi sunması cihazın tercih edilmesinde büyük bir rol oynuyor.Neyse, Mi A2’yi satın alma kararınızın nedeni ne olursa olsun, bir dizi nedenden ötürü cihazı root yapmak isteyebilirsiniz. Bunun için önce Mi A2’nizin bootloader kilidini açmanız ve ardından root kurmayı kolaylaştıran TWRP Recovery’i yüklemeniz gerekecektir. Buradaki makaleden Xiaomi Mi A2 ve Mi A2 SE modelini root yapma ve TWRP recovery yükleme işlemi anlatılmıştır.

Ne yaptığınızı tam olarak bilmiyorsanız, bu sayfada verilen hiçbir şeyi denemeyin. Herhangi bir hasar meydana geldiğinde, sorumlu tutulmayacağız.

Gerekli Dosyalar

Xiaomi Mi A2 ve Mi A2 SE TWRP Recovery Yükleme

Bu kılavuz Xiaomi Mi A2’nize TWRP recovery işlemini kurmanıza yardımcı olacaktır. Cihazda root erişimini kolayca yapmak için TWRP recovery özelliğini kullanabilirsiniz. Aşağıdaki rehberi denemeden önce, kılavuzun ne yaptığını size kısaca söyleyelim. Tüm bunları yapmak için aşağıdaki ayrıntılı kılavuzdaki talimatları takip edebilirsiniz.

İlk olarak Xiaomi Mi a’ ve Mi A2 SE modelinin bootloader kilidini kırmak için aşağıdaki makalemizi okuyup işlemleri yapınız. Bootloader kilidini kaldırmışsanız bu adımı geçebilirsiniz.

Şimdi hazırsanız root yapma işlemine başlayabiliriz. İşlemlere başlamadan önce telefon modelinize göre dosyaları kullanmayı unutmayın. Xiaomi Mi A2 ve Mi A2 SE için ayrı ayrı dosyalar mevcuttur. İşlemleri kendi modelinize göre yapmanız gerekmektedir.

  • Telefonunuzdan USB hata ayıklama modunu aktif edip USB kablo ile bilgisayara bağlayın. USB hata ayıklama modu Ayarlar > Gelişmiş Seçenekler > USB Hata Ayıklama Modu kısmından erişebilirsiniz.
  • Magisk ve DM-verity-disabler adlı dosyaları indirip telefonun hafızasına kopyalayın.
  • ADB ve fastboot sürücülerini indirip bilgisayara kurunuz. ADB sürücülerini kurduktan sonra kodlar işe yaramazsa bir de USB sürücüleri yüklemenizi tavsiye ederiz.
  • Kurulduktan sonra C diskinde ADB klasörü oluşacaktır. O klasöre TWRP dosyasını kopyalayın. ADB klasöründe boş bir alanda shift tuşuna basılı tutup fare ile sağ tıklayın. Açılan menüden komut penceresini burada aç seçeneğini seçin. Karşınızı siyah CMD ekranı gelecektir.

  • Komut ekranında aşağıdaki kodu yazıp enter tuşuna basınız. Telefon fastboot moduna girecektir.
adb reboot bootloader
  • Kodu yazdıktan sonra “USB hata ayıklamasına izin ver” penceresi çıkarsa “Tamam”  seçeneğini seçiniz.
  • Daha sonra aşağıdaki kodu yazarak TWRP recovery yüklemesini yapınız.

fastboot flash boot_b TWRP-3.2.3-jasmine-20180804.img
  • Yukarıdaki kodu yazdıktan sonra aşağıdaki kodu yazarak enter tuşuna basınız.
fastboot set_active b
  • Son olarak aşağıdaki kodu yazarak enter tuşuna basınız. Bu sayede telefon yeniden başlayacaktır.
fastboot reboot
  • Telefon açıldıktan sonra kurtarma modunu seçmek için ses açma ve ses kısma tuşları ile yukarı aşağı işlemi yapıp Recovery Mode seçeneğini seçip güç tuşuna basın.
  • TWRP ekranında bir soru sorarsa ‘Keep Read Only’ seçeneğine tıklayın.
  • TWRP recovery yükleme işlemi tamamlanmıştır. Cihazını rootlamak istemeyenler aşağıdaki işlemi Magisk dosyası yerine DM-verity dosyasın seçebilirler. Root işlemini de yapmak isteyenler makaleyi okumaya devam edebilirler.

Xiaomi Mi A2 ve Mi A2 SE Root Yapma

  • TWRP recovery ekranında root işlemini yapmak için telefonun hafızasına attığınız Magisk dosyasını yüklemeniz gerekmektedir.
  • TWRP ekranından Install seçeneğini seçiniz ve Magisk-v16.7.zip adlı dosyaya tıklayınız. İşlemi onaylamak için oku sağa kaydırın.
  • Son olarak Home butonuna basın ve Reboot botununa basarak telefonu yeniden başlatın. Takıldığınız bir işlem varsa lütfen yorum bırakın. Tüm sorularınıza cevap verilecektir. Bildirimlere abone olmayı unutmayın.

Bir önceki yazımız olan Asus Zenfone 5Z (ZS620KL) Root Yapma ve TWRP Recovery Yükleme başlıklı makalemizde asus zenfone 5z, root yapma ve twrp recovery yükleme hakkında bilgiler verilmektedir.

Paylaş

Son Makaleler

Android Telefonu Rootlamadan PC’ye Yansıtma

Akıllı telefonlarınız, geleneksel olarak bir bilgisayarda yapılan tüm görevleri gerçekleştirmenize olanak tanıyan günlük dijital arkadaşlarınızdır.…

Şub 22, 2024

Samsung Galaxy S24 serisi eSIM ve çift SIM’i destekliyor mu?

Samsung Galaxy S24 serisi bir telefon almayı düşünüyorsanız bu cihazların SIM teknolojisini nasıl uygulayacağını merak…

Oca 23, 2024

RCS vs SMS: Fark nedir?

Mesajlaşma, her modern akıllı telefonun mükemmel bir işlevidir; çünkü mesajlaşmanın faydaları, birisini telefonundan aramaya kıyasla…

Kas 18, 2023

Honor USB Driver Sürücü İndir

Windows 11, Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7 için Honor USB Drivers İndirme…

May 6, 2023

Gspace APK İndir

Huawei veya diğer markalar için Google servislerini yüklemek isterseniz bu uygulama tam size göre. Gspace…

Oca 20, 2023

2023’ün PC ve Mac İçin En İyi Android Emülatörleri

Android emülatörleri şaşırtıcı derecede popülerdir. PC'nizde mobil oyun oynamanın birçok avantajı vardır. Kontroller için mouse…

Oca 17, 2023